معرفی رشته بیوتکنولوژی دارویی:
بیوتکنولوژی یا زیست فن آوری شاخه ای از علوم زیستی است که در آن ارگانیسمهای زنده و یا فراورده های حاصل از آنها مورد استفاده قرار میگیرد. رشته زیست فناوری دارویی یک رشته کاربردی و میان رشته ای است که در آن داروسازی و فناوری زیستی تلفیق شده است. در این رشته که یکی از شاخه های تخصصی رشته داروسازی است، عوامل بیولوژیک برای تولید کالا و خدمات در صنایع دارویی بکاربرده میشود. در این رشته، از علوم سلولی مولکولی، میکروبیولوژی و ژنتیک جهت ساخت و تولید انبوه مواد موثره دارویی بهره برداری میشود. با بهره مندی از دانش زیست فناوری دارویی، بسیاری از پروتئینها مانند انواع واکسنهای نوترکیب، فاکتورهای خونی و انعقادی، اینترلوکینها، هورمونها مانند انسولین و هورمون رشد، آنزیمها، آنتی بادیها و... برای درمان و کنترل بیماریهای مختلف در بازار دارویی کشور موجود شده اند. همچنین، بواسطه این علم، استفاده از سیستمهای نوین درمانی مانند ژن درمانی و سلول درمانی امکانپذیر شده است.
تاریخچه گروه بیوتکنولوژی دارویی:
بخش بیوتکنولوژی دارویی از سال 1386 با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شروع به آموزش و تربیت دستیار در دورۀ دکترای تخصصی رشتۀ زیست فناوری دارویی نمود. تا به امروز، 29 نفر در دورۀ دکترای تخصصی رشته زیست فناوری دارویی در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پذیرفته شده که از این تعداد 21 نفر فارغ التحصیل شده اند. گروه بیوتکنولوژی دارویی در سال 1399 با تصویب شورای عالی برنامه ریزی و دفتر گسترش و ارزیابی آموزش پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت یک گروه مستقل به عنوان هفتمین گروه دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بطور رسمی به فعالیت خود ادامه داد. در حال حاضر، 5 عضو هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی در این گروه اشتغال دارند. عمده فعالیتهای این گروه شامل تدریس دروس مختلف برای دانشجویان دوره داروسازی عمومی و تخصصی زیست فناوری دارویی، راهنمایی پایان نامه های عمومی و تخصصی و همچنین اجرای طرحهای تحقیقاتی و فناورانه می باشد.
آشنایی با تحصیلات تکمیلی و رشته تخصصی:
دوره دکتری رشته زیست فناوری دارویی بالاترین مقطع تحصیلی در این رشته می باشد که به اعطاء مدرک می انجامد. این دوره مجموعه ای هماهنگ از فعالیتهای پژوهشی و آموزشی است که سبب ارتقاء سطح آموزش و افزایش دانایی پذیرفته شدگان در زمینه های مختلف زیست فناوری دارویی میگردد. هدف از رشته دکتری تخصصی زیست فناوری دارویی، تربیت نیروی انسانی و متخصص به منظور رفع نیازهای آموزشی و پژوهشی دانشکدههای داروسازی و مراکز پژوهشی کشور و همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای صنایع داروسازی کشور جهت تولید و کنترل مواد اولیه داروئی بیولوژیک میباشد. دانش آموختگان این رشته میتوانند در زمینه های مختلف این رشته از قبیل تولید مواد اولیه داروئی، تولید مواد بیولوژیک، کنترل بیولوژیک داروها، بدست آوردن مواد اولیه بیـولـوژیک جدید از سلـولهای حیـوانی، قـارچها، باکتـریها و سایر میکروارگانیسمها فعالیت کنند. یکی از کاربردهای رشته زیست فناوری دارویی ارائه روشهای جدید در تولید داروهای نوترکیب و رسیدن به خودکفایی ایران در تولید مواد دارویی پیشرفته نوترکیب، واکسنها و ... است.
تماس با گروه:
تلفن دفتر گروه: 120-88200118 داخلی 230
فاکس دفتر گروه: 88665250